سه موارد مهم
مقایسه صفحه نمایش گوشی A52s با شیائومی 11 لایت 5G Ne
همهی ما به خوبی میدانیم که پنلهای سوپر امولد سامسونگ کیفیت بالایی دارند به خصوص زمانی که با نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی همراه میشوند و این اتفاقی است که در این کهکشانی رخ داده و نمایشگر آن را بسیار جذاب کرده است.
برای A52s یک پنل سوپر امولد با رزولوشن FHD+ در نظر گرفته شده که به دلیل داشتن اندازهی ۶.۵ اینچی در هر اینچ ۴۰۷ پیکسل قرار گرفته است. نرخ نوسازی این پنل ۱۲۰ هرتزی و نسبت آن ۲۰ به ۹ است.
کیفیت این صفحه نمایش عالی است و هیچ ایرادی نمیتوان به آن وارد کرد. از نظر رنگ بندی که محتوا به صورتی بسیار جذاب و زنده به نمایش درمیآیند و از نظر نرخ نوسازی هم که کهکشانی کرهایها حرفی باقی نگذاشته است و به سراغ نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی رفته تا همه چیز به روانترین شکل ممکن مقابل چشمان شما قرار بگیرد.
در طرف دیگر شیائومی 11 لایت فایوجی NE از یک پنل امولد با اندازهی ۶.۵۵ اینچی استفاده میکند. این پنل رزولوشن FHD+ دارد و در نتیجه تراکم ۴۰۲ پیکسل بر هر اینچ را مقابل چشمان شما قرار میدهد. این صفحه نمایش از نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی نیز پشتیبانی میکند و شما میتوانید با آن محتوای HDR10+ را مشاهده کنید. این صفحه نمایش از گستره رنگی ۱ میلیاردی و فناوری Dolby Vision نیز پشتیبانی میکند.
کیفیت این پنل هم واقعا خوب است. رنگها بسیار زنده و دوست داشتنی هستند و تماشای انواع محتوا لذت دو چندانی دارد. این صفحه نمایش تمام مزایایی که از نمایشگر امولد میدانیم را دارد و رنگ مشکی با عمق بینهایت را به ما ارائه میکند. از طرف دیگر نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی هم روان بودن محتوا در این صفحه نمایش را تضمین میکند.
درست است که نرخ نوسازی گلکسی A52s بیشتر از رقیب است اما هر دو بسیار روان محتوا را نمایش میدهند و در صورتی که به صورت جدا با دو گوشی کار کنید به احتمال زیاد متوجه این موضوع نخواهید شد هرچند که در نهایت نرخ نوسازی بیشتری کهکشانی سامسونگ برتری است.
اما به سراغ روشنایی دو پنل و صفحه نمایش برویم. گلکسی A52s در حالت دستی میتواند حدود ۳۸۰ نیت روشنایی کند و این عدد برای شیائومی 11 لایت فایوجی NE حدود ۵۲۰ نیت است و این به سادگی برتری نماینده شیائومی را نشان میدهد.
در حالت خودکار روشنایی بسیار افزایش پیدا کرده و برای کهکشانی سامسونگ به حدود ۸۰۰ و برای نماینده شیائومی به حدود ۸۵۰ میرسد. این یعنی در کل 11 لایت 5G NE پنل روشنتری به نسبت رقیب دارد هرچند که روشنایی هر دو گوشی برای محیطهای باز و قرارگیری در زیر نور مستقیم خورشید بسیار خوب و رضایت بخش است و شما میتوانید محتوا را به صورت واضح تماشا کنید.
برای جمع بندی این بخش باید عنوان کنیم که از نظر روشنایی و همچنین گستره رنگی وسیعتر نماینده شیائومی عملکرد بهتری دارد و در طرف دیگر کهکشانی سامسونگ نرخ نوسازی بالاتر را ارائه میکند. انتخاب برنده کمی دشوار است اما نظر بنده در این بین A52s را ترجیح میدهم.
دوربین
دوربین اصلی
این بخش را با شیائومی 11 لایت NE آغاز میکنیم. دوربین اصلی این محصول سنسوری ۶۴ مگاپیکسلی مدل Samsung GW3 با اندازه 1/1.97 اینچ و اندازه پیکسل 0.7 میکرونی داشته و در پشت لنزی ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته است. این دوربین از فوکوس خودکار تشخیص فاز و همچنین Quad Bayer پشتیبانی میکند.
از طرف دیگر سامسونگ برای دوربین اصلی گلکسی A52s به سراغ سنسور ۶۴ مگاپیکسلی مدل IMX682 Exmor RS ساخت شرکت سونی رفته است. این سنسور هم اندازهی ۱/۱.۷ اینچی دارد و اندازهی پیکسل آن هم ۰.۸ میکرونی است. این سنسور در پس لنزی ۲۶ میلی متری با گشودگی دیافراگم f/1.8 قرار گرفته و از فوکوس خودکار تشخیص فاز و لرزشگیر اپتیکال تصویر پشتیبانی میکند. عکسهای این گوشی هم به صورت پیش فرض ۱۶ مگاپیکسلی هستند.
عملکرد هر دو گوشی برای این بازهی قیمتی مناسب و رضایت بخش است اما نماینده شیائومی یعنی 11 لایت 5G NE بهتر از رقیب کرهای خود عمل میکند. عکسهای این گوشی واقعا خوب هستند و نویز در سطح بسیار کمی قرار میگیرد. شارپنس این تصاویر دقیقا به اندازه است و جزئیات به حد کفایت در تصاویر به چشم میآید. رنج دینامیکی، کنتراست و جذب نور مناسب دیگر دلایلی هستند که شیائومی 11 Lite 5G NE را در این بخش برنده اعلام میکنیم.
البته باید در نظر داشته باشید که کیفیت تصاویر ثبت شده با A52s نیز مناسب است و تصاویر این گوشی رنج دینامیکی گسترده و جزئیات مناسب دارند و کنتراست و شارپنس آنها نیز رضایت بخش است. در مقام مقایسه اما نماینده شیائومی عکسهای بهتری به ثبت میرساند و اگر این بخش برای شما اهمیت زیادی دارد باید این گوشی را انتخاب کنید.
دوربین فوق عریض
سامسونگ برای گلکسی A52s دوربین فوق عریضی با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی در نظر گرفته است که میتواند تصاویری ۱۲۳ درجهای را به ثبت برساند. دوربین فوق عریض شیائومی 11 لایت فایوجی NE نیز سنسوری ۸ مگاپیکسلی دارد.
در بخش عکسهای فوق عریض قضیه برعکس دوربین اصلی میشود و در این بخش کهکشانی سامسونگ بهتر از نماینده شیائومی عمل میکند. تصاویر فوق عریض 11 لایت 5G NE کیفیت قابل قبولی دارند ولی نمیتوانیم آنها را خوب بدانیم.
تصاویر فوق عریض گلکسی A52s اما خوب هستند و شما میتوانید در شرایط نوری مناسب تصاویر فوق عریض مناسبی به ثبت برسانید. عکسهای فوق عریض کهکشانی سامسونگ جزئیات بیشتری به نسبت رقیب دارد و نویز کمتری را هم شامل میشود. پر در نهایت برنده بخش فوق عریض گلکسی A52s خواهد بود.
دوربین سلفی
دوربین سلفی A52s سنسوری ۳۲ مگاپیکسلی و سلفی شیائومی 11 لایت 5G NE سنسوری ۲۰ مگاپیکسلی دارد. تصاویر سلفی گرفته شده با هر دو گوشی واقعا خوب است و به طور حتم شما را راضی خواهد کرد.
سلفیهای هر دو گوشی جزئیات زیاد دارند ولی از نظر دقت رنگ و نزدیک بودن رنگ پوست به واقعیت نماینده شیائومی بهتر از رقیب عمل میکند و سلفیهای این گوشی بسیار نزدیک به واقعیت به ثبت میرسند.
در نهایت در این بخش برندهای در نظر نمیگیریم و عملکرد هر دو گوشی به حدی خوب و رضایت بخش است که بتواند نظر مثبت شما را به خود جلب کند.
پرتره
پرترههای هر دو گوشی با دوربین اصلی به ثبت میرسند اما در این میان در گلکسی A52s دوربین ۵ مگاپیکسلی تشخیص عمق میدان وظیفهی برش زدن سوژه از پسزمینه را بر عهده دارد و در شیائومی 11 لایت NE این بخش به صورت نرم افزاری انجام میشود.
پرترههای نمایندهی شیائومی از رقیب بهتر هستند؛ چرا که پرترههای گرفته شده با 11 لایت NE به دلیل برتری دوربین اصلی دقت رنگ بهتری دارند و برش سوژه از پس زمینه نیز کمی دقیقتر انجام میشود.
پرترههای A52s نیز رضایت بخش هستند و کیفیت مناسبی دارند اما قطعا در سطح پایینتری به نسبت رقیب قرار میگیرند و در نهایت برنده این بخش را هم نماینده شایسته شیائومی میدانیم.
باتری
شیائومی برای میانرده خود به سراغ یک باتری ۴۲۵۰ میلی آمپر ساعتی رفته و در حقیقت در این بدنه ظریف بیش از این نتوانسته ظرفیت باتری بیشتری را جای دهد. در طرف دیگر گلکسی A52s نیز از یک باتری ۴۵۰۰ میلی آمپر ساعتی بهره میبرد.
شارژ دهی دو گوشی شبیه به هم و رضایت بخش است و هر دو در صورت داشتن استفاده نرمال میتوانند یک روز کامل را شارژ دهی کنند و دوام بیاورند. البته که در صورت داشتن استفاده سنگین احتمالا قبل از تمام شدن روز مجدد به شارژ نیاز پیدا خواهید کرد.
برای 11 لایت فایوجی NE شارژ شریع ۳۳ واتی و برای کهکشانی سامسونگ شارژ سریع ۲۵ واتی در نظر گرفته شده است. به لطف این فناوریها دو گوشی در ۳۰ دقیقه حدود ۵۵ درصد شارژ میشوند و شارژ کامل نماینده سامسونگ حدود ۱ ساعت و ۳۰ دقیقه و شارژ کامل نماینده شیائومی حدود ۱ ساعت زمان نیاز دارد.
بنابراین از نظر شارژ دهی عملکرد هر دو گوشی تقریبا برابر و از نظر سرعت شارژ برتری با 11 لایت فایوجی NE است.
جمع بندی
این دو گوشی در حال حاضر جزو میانردههای خوش قیمت بازار هستند که ارزش خرید بالایی هم دارند. البته باید توجه داشت که A52s حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از رقیب گرانتر است و با در نظر گرفتن این موضوع متوجه میشویم که شیائومی لایت 5G NE ارزش خرید بیشتری دارد.
اگر برای شما ارگونومی و کیفیت ساخت مهم است و یک گوشی ظریف میخواهید که سریعتر شارژ شود و دوربین بهتری هم داشته باشد و در نهایت قیمت آن هم کمتر باشد به سراغ 11 لایت NE بروید.
اما اگر برای شما نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی و همچنین بودن گواهی ضد آب IP67 و برتری دوربین فوق عریض بیشتر اهمیت دارد و گوشی از برند سامسونگ میخواهید به سراغ A52s بروید.
و اما در آخر خودتان باید تصمیم بگیرید وتصمیم نهایی با شماست